Yükseköğretim Kurulu 02 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da Engelsiz Erişim Çalıştayı düzenledi. Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim temaları ile yükseköğretim kurumlarında engelli bireylerin bütün mekanlara ve eğitsel imkanlara erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan çalıştaya üniversitelerin Rektör veya Rektör Yardımcısı, Yapı İşleri Daire Başkanı ve Engelli Öğrenci Birim Sorumluları katıldı. Anadolu Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Engelli Öğrenciler Birimi Müdürü Doç. Dr. Osman Tutal ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Urazel katıldığı çalıştayda basımı üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen 10. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı kitabı da katılımcılara sunuldu.